Nivelul productivității are efecte în arii diferite ale vieții fiecărei persoane, atât pe plan profesional, cât și personal. Dacă productivitatea este afectată de circumstanțe precum cele care au existat în plină pandemie, companiile și angajații acestora a de suferit pe termen lung.
Modalitățile de a crește productivitatea trebuie implementate încă dinainte să apară primele semne, prin încurajarea unui mediu de lucru cât mai confortabil, dar și o cultură care susține eforturile de zi cu zi ale angajaților.
Indiferent pe ce parte a baricadei ești, angajator sau angajat, iată câteva metode eficiente pentru a crește productivitatea:
1. Accentul pe sănătate și stare de bine
Atât în ceea ce privește sănătatea fizică, dar și cea mentală, este nevoie de un echilibru în viața de zi cu zi. Expunerea repetată la situații stresante nu face decât să agraveze simptomele care vin la pachet cu scăderea productivității, inclusiv cele de burnout profesional sau personal.
Somnul este un factor important în păstrarea unei stări de sănătate ideale, dar și pentru capacitatea de concentrare în fiecare zi. Fiecare persoană trebuie să depună eforturi susținute pentru a-și amenaja un spațiu de dormit cât mai relaxant și primitor. Dacă vrei să faci o schimbare, alege dintre modelele de paturi tapițate cele care îți îndeplinesc nevoile din punct de vedere al spațiului, dimensiunilor și formei dormitorului.
2. Investirea în echipamente pentru lucru
Indiferent că este vorba de munca la birou, acasă, sau în regim hibrid, echipamentele trebuie să fie potrivite pentru fiecare persoană care se ocupă zilnic de taskuri. De la scaune ergonomice, mouse-uri și mese de birou potrivite, la perne, căști sau telefoane de serviciu, toate acestea pot ajuta la îndeplinirea îndatoririlor cât mai confortabil și eficient.
Ca angajat, poți discuta oricând despre echipamentele de la birou pe care le poți folosi de acasă, dar și să propui alocarea unui buget mai mare pentru modificările necesare la birou, după perioada de pandemie.
3. Eliberarea programului
Un nivel scăzut de productivitate poate fi datorat unui program prea încărcat, în cadrul căruia îți asumi multe responsabilități, întâlniri, proiecte etc. Aceste activități pot duce la o scădere considerabilă a energiei de care dispui în fiecare zi și, de asemenea, la „o treabă făcută pe jumătate” în toate domeniile.
Eliberează-ți programul în momentul în care te simți copleșit, iar dacă acesta este impus de superiorii de la muncă, discută despre problemele pe care le observi. Nu vei putea să duci la capăt un număr prea mare de responsabilități fără ca acestea să fie reduse la un strict necesar.
4. Schimbă-ți stilul de viață sau obiceiurile zilnice
Precum somnul, alimentația și obiceiurile mici de zi cu zi pot avea efect pozitiv sau negativ asupra productivității. O alimentație lipsită de nutrienți sau un stil de viață stresant implică și neglijarea nevoilor corpului tău. În astfel de momente vei avea mai puțină energie, nu vei mai putea să te concentrezi pe semnalele pe care ți le dă organismul, iar puterea de concentrare va scădea.
Fă câteva schimbări necesare și consumă cele trei mese pe zi, concentrează-te pe o dietă variată, care să includă mai puține grăsimi nocive, dulciuri și mâncare tip fast food. Odată ce îți organizezi zilele diferit, vei putea să ai mai multă grijă de tine și să te concentrezi pe ceea ce îți face plăcere.
Nu aștepta ca nivelul productivității să scadă mai mult și implementează câteva elemente necesare pentru un stil de viață sănătos.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu