Idei inspiraționale pentru amenajarea bucătăriei într-un stil rustic

20/02/2023

Dacă îndrăgești mai mult ca orice ieșirile în natură, dar și confortul oferit de materialele cât mai naturale în interiorul locuinței tale, cu siguranță îți dorești să regăsești și la tine acasă câte ceva din senzația de căldură și de familiaritate pe care o oferă designul rustic.

Nu trebuie să deții neapărat o casă la țară, pentru a te bucura de o astfel de amenajare. Din contră, pentru a decora o bucătărie în stil rustic poți utiliza elemente moderne, cu rol funcțional complex, dar să păstrezi în același timp obiectele și notele ce caracterizează o amenajare tradițională.

Iată câteva idei inspiraționale utile, care te vor ajuta să aranjezi o bucătărie rustică plină de farmec.


Folosește mobilier tradițional

Unul dintre aspectele care definesc cel mai bine un stil tradițional într-o încăpere se referă la corpurile de mobilă. Dacă vrei să dai o notă modernă amenajării tale rustice, apelează la mobilier de bucătărie din materiale mai noi și mai practice, cum este de exemplu lemnul finisat sau chiar din MDF. Acest lucru te va ajuta să profiți la maxim de confortul dat de astfel de texturi moderne.

Pentru a păstra patina stilistică tradițională poți integra, în schimb, o masă din lemn masiv sau chiar o băncuță veche, pictată manual. Poți accentua și mai mult elementul rustic prin folosirea de faianță mică, albă sau de ceramică în culori calde, pentru zona antistropi de deasupra blatului de lucru. 


Adaugă accesorii rustice

Într-un interior rustic, accesoriile și decorațiunile dau nota plină de farmec încăperii. Nu te sfii să lași la vedere etajere sau polițe din lemn pline cu cești, căni sau farfurii din ceramică pictată, și de ce nu chiar tigăi vechi pe care să le agăți pe un perete sau deasupra aragazului, deoarece ele conferă aspectul autentic, tradițional într-o astfel de amenajare.

Mai mult, poți integra icoane vechi, ștergare sau pături din lână sau in, și poți decora pardoseala cu un covor țesut. În funcție de preferințele tale, numărul acestor piese poate fi mai mare sau mai mic, dar ai grijă ca atunci când călătorești, să achiziționezi astfel de obiecte unice de artă populară, cu care să-ți decorezi bucătăria sau chiar întreaga locuință. 

Alte accesorii decorative potrivite sunt perdelele scurte, până în dreptul pervazului, realizate tot din texturi cât mai naturale, care conferă și ele un aspect plin de farmec și intimitate. 


Păstrează câteva elemente constructive la vedere

O altă caracteristică tipică a unei amenajări în stil rustic o constituie elementele constructive lăsate la vedere. Astfel, în bucătărie poți păstra pereții finisați mai grosier, în alb, sau chiar netencuiți, deoarece aceste detalii naturale sunt foarte potrivite într-un decor cu influențe rustice.

La fel de interesante și pline de personalitate sunt bârnele din lemn, lăsate vizibile pe tavan sau la nivel de pardoseală. Și un pavaj din cărămidă va putea completa în mod fericit un astfel de interior. 

Mai mult, nu ezita să amplasezi cât mai multe polițe sau etajere din lemn, pe care să-ți așezi decorațiunile preferate. 

Toate aceste elemente, pornind de la piesele de mobilier până la accesorii și obiecte decorative, pot fi reinterpretate într-o variantă modernă, pentru a conferi bucătăriei tale rustice un look plin de originalitate și culoare.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu