Amenajarea primei locuinte: lista cu toate piesele de mobilier de care vei avea nevoie - Tamos

03/03/2021

Ți-ai cumpărat prima ta locuință și acum a venit momentul mult așteptat: amenajarea ei! Ai ocazia să dai frâu liber imaginației și să aranjezi totul exact așa cum ai visat, pentru a face din casa ta locul ideal pentru relaxare, odihnă, dar și pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Totuși, amenajarea unei case nu trebuie făcută la întâmplare, ci respectând niște reguli. Altfel, riști să te trezești că îți lipsesc anumite lucruri sau că nu ai lăsat suficient spațiu liber în camere. 


Prin urmare, înainte de a porni la cumpăraturi, trebuie să ai o listă clară, cu toate piesele de mobilier de care ai nevoie. În acest fel, ai siguranța că nu vei omite nimic și nici nu vei cheltui banii aiurea, pe obiecte de care nu ai nevoie. Iată cum trebuie să te organizezi!

Mobila pentru dormitor

Dormitorul este cea mai importantă încăpere din locuință, deoarece aici te odihnești și îți reîncarci bateriile pentru o noua zi de muncă. De aceea, totul trebuie să fie impecabil! 

Pat

Sursa foto: https://www.tamos.ro/dormitor-...

Mobila din dormitor trebuie să includă:

  • Pat: în funcție de preferințe și spațiu, poți alege un pat matrimonial sau un pat de o singură persoană. Indiferent de dimensiunea lui, poți să poziționezi patul în mijlocul camerei sau pe colț, la perete, ca să câștigi mai mult spațiu. Nu neglija nici nevoia de depozitare și alege un pat cu sertar, ideal pentru a păstra lenjeria. Poți cumpăra un pat din lemn, unul tapițat sau unul din fier forjat, în funcție de modelul care îți place.
  • Noptierele: vei avea nevoie și de noptieră sau chiar de două, dacă patul este amplasat central.
  • Dulapul de haine: dacă ai nevoie de mult spațiu pentru haine, alege un dulap mare, cu uși culisante, care să acopere un perete întreg. Desigur, poți cumpăra și un dulap cu uși normale sau unul mai mic, tip soldat. Ideal ar fi să poți amenaja separat un dressing, dar pentru asta ai nevoie de o încăpere separată.
  • Comodă: dacă dormitorul este suficient de mare, poți cumpăra și o comodă cu sertare, ideală ca spațiu suplimentar pentru depozitare.

Mobila pentru living

În living, regula de bază este funcționalitatea. Nu aglomera încăperea și cumpără doar strictul necesar:

  • O canapea sau un colțar: îți recomandăm să alegi un model extensibil, ca să-i poți găzdui peste noapte pe prietenii care mai vin la tine și alături de care petreci până noaptea târziu.
  • O bibliotecă: este o piesă esențială de mobilier și trebuie să alegi cu grijă modelul, ca să ai suficient loc pentru cărți și decorațiuni, dar și pentru televizor, sistemul home-cinema și colecția ta de DVD-uri și discuri.

N6C5np1XV9ANuX1 G5p4noeXh9ZCSxMg6 IhTRS965pNCiHgLWSGeR0RO20l0Vzcvpc NFGR XxLX IZJ4QQCvZvHzRABeN1nhO9VAJUVEeAKMooEELTuxlNL7b64WWHQR7MvGeW

Sursa foto: https://www.tamos.ro/living-system-b-315-oak-alb-gloss.html


  • Un birou: dacă nu poți amenaja spațiul de lucru într-o încăpere separată, atunci poți include biroul în living. În funcție de spațiul de care dispui, poți cumpăra un birou simplu sau un ansamblu de birou, cu multe spații utile pentru depozitare.
  • Scaune: nu uita de scaune, pentru că vei avea nevoie de ele pentru birou, dar și pentru musafirii care vin în vizită. Cu siguranță nu vor încăpea toți pe canapea!
  • Masă: dacă locul de servit masa este în living, atunci alege un set elegant de masă cu scaune. Poți alege o masă extensibilă, ușor de adaptat în funcție de numărul invitaților. Un alt tip de masă de care sigur vei avea nevoie este măsuța de cafea, ideală pentru serile relaxante în doi.


R8CIv1ZUWdzLBQOKMLJmxuuxXQwn4wQeh2RDqonbQpIV SqpnBnVEsx4JB 3CX09EMEaQHMIDkSRuWgdiJWObOQ55oAD FB4EmiT38g0h3dP8 PE0zXiiKOe3rYp7vFxghAnXAYP

Sursa foto: https://www.tamos.ro/mobila-bu...

Mobila pentru bucătărie

Pentru bucătărie nu putem face o listă cu piesele de mobilier de care ai nevoie, pentru că este de preferat să cumperi mobila pe comandă. Ai grijă să alegi o bucătărie modulară, în care corpurile sunt foarte ușor de amplasat, în funcție de necesități. 

Trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu pentru blatul de lucru, dar și pentru depozitare și pentru aparatele electrocasnice, care pot fi încorporate în mobilă. Poți completa amenajarea cu un colțar de bucătărie sau cu un set de masă și scaune, în funcție de preferințe și de spațiul de care dispui.

Mobila pentru hol

În holul de la intrare, mobila trebuie să fie simplă și practică, mai ales dacă încăperea nu este una foarte spațioasă. Ai nevoie de un cuier și eventual de un pantofar, iar la acest set poți să adaugi și o oglindă, pe care o poți monta pe perete sau pe cuier. Desigur, dacă ai un coridor mare, poți amenaja aici un dressing, pentru a câștiga astfel spațiu liber în restul camerelor.

Prin urmare, atunci când pleci la cumpărături, gata să comenzi mobila pentru prima ta locuință, trece pe hârtie lista asta și ia-o la tine, ca să te asiguri că nu ai omis nicio piesă importantă de mobilier!