Ai o garsonieră pe care vrei să o închiriezi sau locuiești în ea? Oricare ar fi situația cu garsoniera ta, este important să o faci să arate cât mai primitor posibil. Știm că de multe ori poate părea neîncăpătoare, slab luminată sau copleșitoare dacă încă nu ai găsit un stil de amenajare specific. Iar acest lucru se întâmplă de multe ori din cauza costurilor mari pentru amenajare.
Dacă nu mai vrei să aștepți până vei strânge o sumă de bani care să te ajute să amenajezi complet garsoniera așa cum îți dorești, iată 5 trucuri utile pentru care poți face acest lucru pe bani puțini și le poți găsi pe Tamos:
1. Delimitează încăperile din apartament
Dacă ai dormitorul în același spațiu cu bucătăria, ai putea pune în practică câteva soluții ieftine pentru delimitarea celor două încăperi. Dormitorul poate fi separat foarte ușor printr-un perete de sticlă sau printr-un stand de cărți asemănător unei biblioteci deschise de ambele părți.
Ambele opțiuni sunt ideale pentru o garsonieră, având în vedere că spațiul disponibil din apartament este destul de limitat. Astfel de metode pot delimita cu succes încăperile din apartament fără să obstrucționeze lumina naturală sau să utilizeze o suprafață mare din garsonieră.
2. Folosește elemente minimaliste
Pentru amenajarea unei garsoniere cu bani puțini, nu trebuie să achiziționezi obiecte decorative de dimensiuni mari sau cu o mulțime de modele, ci trebuie să păstrezi totul simplu și organizat. Un stil de design interior ideal pentru o garsonieră este stilul minimalist și, mai mult, este destul de ieftin să achiziționezi câteva decorații minimaliste!
Ramele cu fotografii, pernele decorative și plantele suculente sunt o idee optimă pentru amenajarea unei garsoniere deoarece îi va oferi individualitate, autenticitate și o atmosferă călduroasă și primitoare.
3. Fi atent la alegerea perdelelor și draperiilor
Având în vedere că majoritatea garsonierelor nu depășesc dimensiunea de 30 de metrii pătrați, lumina naturală este importantă pentru a oferi senzația de spațiu larg și curat. Perdelele și draperiile dense blochează lumina naturală și este indicat să folosești un tul sau alte tipuri de țesături ușoare și transparente.
Având în vedere că perdelele din tul nu folosesc atât de mult material, este posibil să le găsești la un preț chiar decent!
4. Vopsește un singur perete
Cu siguranță vopsirea unuia dintre pereții garsonierei este o activitate mai ieftină decât redecorarea întregului spațiu. Nu vei avea nevoie de o cantitate mare de vopsea și, în plus, nu-ți va lua mai mult de o oră pentru vopsirea unui singur perete.
Acest lucru te va ajuta să scoți în evidență o atmosferă pe care vrei ca garsoniera ta să o preia. De exemplu, dacă vrei ceva dinamic poți alege o nuanță rece, în timp ce pentru o atmosferă călduroasă și confortabilă, poți alege o culoare pastelată.
5. Alege piese de mobilier multifuncționale
Având în vedere că nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, nu aglomera garsoniera cu piese de mobilier tradiționale pentru depozitare. Gândește-te la eficientizarea spațiului prin utilizarea mobilierului multifuncțional - uși glisante pentru dulapuri, sisteme de rafturi care pot fi prinse în perete, sisteme de depozitare verticale sau alege un pat/canapea extensibilă care să permită depozitarea obiectelor dedesubtul lor.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu