Amenajarea dormitorului pe colț este avantajoasă nu doar în cazul camerelor de dimensiuni mici, ci și pentru a delimita eficient spațiul dintr-o locuință generoasă. De asemenea, patul instalat în colțul dormitorului îți poate oferi o senzație de intimitate, în special dacă trebuie să folosești piese de mobilier sau soluții de împărțire a camerelor.
Îți prezentăm cum poți să decorezi și să amenajezi un dormitor pe colț pentru a te bucura de confort, dar și de stil:
Amenajarea unui dormitor pe colț. Ghid complet pentru valorificarea spațiului
Amenajarea unui dormitor pe colț: Avantajele dormitoarelor pe colț
Senzația de intimitate și valorificarea spațiului
Organizarea eficientă în dormitorul copilului
Dormitor pe colț: Idei de amenajare
Dormitor de garsonieră delimitat cu corp de mobilier
Dormitor pentru copil cu birou
Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor pe colț
Amenajarea unui dormitor pe colț în funcție de stil
Un dormitor aesthetic presupune prezența elementelor care fac decorul cât mai creativ, dar și practic, mai ales cu ajutorul pieselor de mobilier pentru dormitor. Acum, dormitoarele pe colț sunt o soluție pentru iubitorii de design interior, deoarece pot crea un echilibru liniștit și zen în camera de odihnă. Iată câteva dintre avantajele unui dormitor amenajat pe colț:
Indiferent de dimensiunile dormitorului, trebuie să găsești punctele principale în care vei amenaja fiecare element. Patul este elementul central însă acesta nu trebuie instalat în aceeași poziție. Colțul camerei îți oferă multe posibilități și avantaje. Dacă ai geamuri și un calorifer, confortul de care te vei bucura în pat devine cu atât mai important.
Celelalte colțuri ale camerei pot fi folosite pentru a instala un birou sau un dulap suficient de încăpător pentru toate hainele din garderobă. De asemenea, în dormitorul copilului poți amenaja un colț de joacă, în care să incluzi piese precum bean bag-uri sau un cort de joacă teepee pentru copiii mai mici.
Dormitorul pe colț este o soluție ideală pentru garsoniere sau pentru apartamentele cu o cameră. Vei avea nevoie de intimitate și de o delimitare cât mai bună a spațiului, pentru a-ți putea împărți activitățile cât mai productiv și eficient. Dormitorul pe colț poate fi ascuns cu ajutorul unui corp cu rafturi mai mare sau chiar printr-o draperie instalată pe șine pe întregul tavan.
Ideile pentru dormitoarele mici sunt acum mult mai ușor de integrat chiar și în spațiile reduse. Ușile glisante sunt o opțiune dacă îți dorești să închizi zona dormitorului în totalitate pe timpul zilei. Poți opta pentru un pat de o persoană, dacă îți dorești să pui accent pe partea de living a camerei din garsonieră. Aceste soluții sunt și prietenoase cu bugetul și poți evita, astfel, instalarea unui pat în sufragerie sau folosirea unei canapele extensibile ca pat.
Cel mai ușor de amenajat pe colț este dormitorul copilului. O idee potrivită pentru amenajarea unui dormitor îngust este așezarea patului în colțul de lângă ușă, pentru a folosi zona din fața geamului pentru biroul copilului. Acesta va avea nevoie de suficientă lumină naturală pentru a nu-și obosi ochii în timpul temelor sau sesiunilor de citit.
Cel mai important lucru pe care să-l ții minte este că dormitorul înseamnă odihnă, echilibru și relaxare. În jurul acestor principii trebuie să se învârtă felul în care îl amenajezi și decorezi, dar mai ales cum alegi piesele de mobilier, salteaua, covoarele și accesoriile. Iată câteva idei practice și cu gust:
Piesele de mobilier cu rafturi sunt o opțiune creativă de a delimita dormitorul de sufragerie și o soluție practică, deoarece poți depozita cutii cu obiecte și accesorii, sau să transformi corpul de mobilier într-o mică bibliotecă.
Camera copilului este, în același timp, atât dormitor, cât și living și birou. De aceea, trebuie să fii cât mai creativ când vine vorba de amenajarea dormitorului pe colț pentru copil. Gândește planul pe colț, în jurul ferestrelor, pentru a oferi cât mai multă lumină atât pentru studiu, cât și pentru relaxare sau citit. Rafturile suspendate îți oferă o soluție în ceea ce privește economisirea spațiului și crearea senzației de înălțime. În partea opusă poți instala un șifonier pe toată lungimea peretelui. Achiziționează seturi de dormitoare pentru tineret, care îți permit să le instalezi în totalitate pe colț, fără bătăi de cap.
Amenajarea unui dormitor îngust presupune creativitate și deschidere către un decor cât mai original. Poți folosi polițe pentru a depozita obiecte sau cărți. Este de preferat să nu alegi peretele de deasupra capului, pentru a te bucura de o atmosferă aerisită, chiar și într-un spațiu mic.
Amenajarea unui dormitor pe colț nu trebuie să implice compromisuri sau să fie o sarcină complicată. Iată câteva sfaturi potrivite pentru orice încăpere:
Stilul pe care îl alegi pentru amenajarea dormitorului trebuie să urmeze aceeași linie cu cel ales pentru întreaga casă, indiferent de felul în care sunt organizate camerele. În acest fel te vei bucura de un stil continuu, creativ și inspirant pentru fiecare zi. Iată câteva opțiuni și sugestii:
În dormitorul pe colț în stil modern poți decora un perete de accent pentru a încorpora culoare într-o amenajare minimalistă. Mobilierul suspendat și noptierele te ajută să ai la îndemână soluții de depozitare complete, care îți permit să păstrezi ordinea în încăpere.
Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul foarte mic, alege culori neutre și cât mai puține elemente de decor. Un stil vintage, dar adaptat la cel modern va oferi dormitorului pe colț originalitate.
Un dormitor art deco face parte din categoria clasică, cu mobilier masiv, candelabre și materiale elegante. Dormitorul pe colț nu trebuie să fie minimalist, în special dacă îți dorești să impresionezi și să fii impresionat zilnic.
Alege amenajarea dormitorului pe colț pentru a te bucura de spațiu, soluții creative și pentru a evita compromisurile. Nu uita că există mereu opțiuni pentru fiecare situație, în special în universul amenajărilor interioare.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu