Cum să câștigi mai mult spațiu într-o cameră de dimensiuni mici - Tamos

14/02/2023

Deși spațiul limitat dintr-o locuință nu poate fi extins, există câteva trucuri ce te pot ajuta să maximizezi locul pe care îl ai la dispoziție. Cu alte cuvinte, să ai suficient spațiu pentru depozitare, relaxare și activități casnice, dar și să ai un apartament ordonat și confortabil.

Dacă te întrebi cum poți obține toate cele de mai sus, iată câteva idei și sfaturi utile, pe care le poți pune ușor în practică!


Alege obiecte cu funcții multiple

Un prim pas pentru a obține un spațiu optimizat la tine acasă este alegerea strategică a pieselor de mobilier și decor. Adaugă obiecte care servesc mai multe scopuri și care pot fi utilizate în funcție de nevoie sau de momentul zilei.

De exemplu, dacă ai o singură cameră, alege o canapea extensibilă care va arăta excelent și seara, la culcare, dar și pe parcursul zilei, când îți primești musafirii sau te relaxezi la TV.

Apoi, măsuța de cafea poate fi un taburet ce poate fi folosit și pe post de scaun sau noptieră, dacă locuința ta este de tip studio.

În mod similar, la bucătărie, poți folosi o masă extensibilă, ce poate adăuga spațiu suplimentar atunci când gătești sau primești invitați.


Folosește spații pentru depozitare cu amprentă mică la sol

În orice locuință există o nevoie de spațiu destinat depozitării diverselor obiecte, fie că este vorba despre cărți, decorațiuni sau alte lucruri pe care nu le folosești foarte des.

Pentru obiectele ce pot fi expuse în living sau în dormitor, de exemplu, poți folosi un corp de mobilier tip scară, care va ocupa foarte puțin spațiu pe podea, însă îți va oferi spațiu generos pe verticală, pe rafturi suficient de spațioase.

Pentru obiectele folosite rar, pe care nu vrei să le așezi la vedere, poți folosi mobilă suspendată, precum dulapuri sau un mix de corpuri pătrate, așezate într-o formă armonioasă.


Amenajează corpuri și spații built-in

Mobilierul built-in reprezintă o idee excelentă pentru cei care doresc să maximizeze spațiul dintr-o cameră mică. Acest stil creează senzația vizuală de mai mult loc, de o zonă aerisită și ordonată, chic și modernă.

Poți folosi atât dulapuri built-in, cât și rafturi sau chiar spații pentru șezut, în zona de dining sau în living. În bucătărie, poți amenaja o zonă built-in pe unul dintre pereți, unde să păstrezi pahare, veselă, cărți de bucate și o vază cu flori proaspete.

De asemenea, o astfel de zonă poate fi potrivită și în baie, pentru a depozita un coș cu obiecte pentru igienă personală sau câteva prosoape și produse preferate pe  care le folosești frecvent.


Montează uși glisante sau semi-transparente

Când spațiul dintr-o cameră este foarte mic, o ușă normală ținută deschisă poate ocupa sau bloca o parte importantă, pe care ai fi putut să o amenajezi diferit.

De aceea, o opțiune este înlocuirea uneia dintre uși cu o ușă glisantă, astfel încât aria ocupată de o ușă normală poate fi folosită în mod cât mai practic. De asemenea, poți alege și o ușă glisantă semi-transparentă, cu aplicații sau ornamente minimaliste. Aceasta va conferi și mai mult spațiu vizual.


Economisește spațiu prețios valorificând pereții

Multe obiecte care îți ocupă, în prezent, loc prețios pe podea, pot fi montate sau prinse în pereți. Lămpile de citit sau ambientate sunt exemplul perfect, dar și noptierele, comodele TV sau masa din bucătărie.

Toate acestea pot fi adaptate astfel încât să nu ocupe spațiu pe parchet sau covor. Acest efect de plutire oferă loc suplimentar pentru alte obiecte, dar și creează senzația de o cameră mai spațioasă și mai deschisă.

De exemplu, masa din bucătărie poate fi înlocuită cu o masă prinsă pe perete, fără picioare, astfel încât să poată fi rabatată atunci când nu este folosită. Noptierele din dormitor pot fi prinse și ele pe perete sau chiar înlocuite cu mici rafturi plutitoare, așezate în dreptul patului.

Toate aceste soluții te vor ajuta să obții spațiul atât de necesar pentru tine, cu schimbări relativ mici și ușor de implementat.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu