Amestecul stilurilor de interior, desi pare dificil, este mai simplu decat ati crede. De fapt, exista foarte putine stiluri interioare „pure’’. Majoritatea stilurilor sunt un amestec de mai multe epoci si perioade diferite. Stilurile de design iau nastere, de obicei, atunci cand designerii aduna esenta anumitor perioade sau moda si incorporeaza aceste elemente in incaperi. Poate ca partenerului tau ii place stilul traditional, dar tie iti place shabby chic-ul. Sau poate ai vrea sa gasesti o modalitate de a folosi dulapul antic al bunicii tale in camera ta de zi contemporana.
Cel mai simplu mod de a crea armonie – mai ales atunci cand imbinati stiluri de design interior – este sa folositi culori similare in fiecare camera. Pentru continuitate, ramaneti la cel mult trei culori diferite pentru moodboard-ul general de culori.
Daca vreti sa imbinati mai multe texturi, selectati doar trei tipuri diferite: un model dominant la scara mare, unul la scara medie si unul mic, insesizabil. Pastreaza culorile la acelasi nivel de intensitate, iar asa, puteti include o multime de culori solide intre ele pentru a nu coplesi spatiul.
Fiti creativ si adaugati articole cu modele diferite, dar similare intr-un singur aspect. De asemenea, puteti face aceasta alegere sa para mai distractiva, permitand unei persoane sa aleaga schema de culori, iar celeilalte sa aleaga modelele. S-ar putea sa gasiti multe idei comune intre cele doua.
Adaugati personalitate stilul imbinand teme de design din diferite epoci. Realizeaza acest aspect adaugand arta abstracta de perete pentru a contrasta piesele de mobilier in stil antic, ceea ce poate impiedica camera sa arate mai vizibila. Reimprospatati o piesa de mobilier traditionala, cum ar fi un scaun cu un animal print mai modern pentru a-i da o noua intorsatura. Scaunele moderne de la mijlocul secolului ar putea adauga interes langa o canapea traditionala de sufragerie, in timp ce un candelabru antic ornamentat, poate completa un spatiu cu accente moderne.
Cand amestecati stiluri de design interior, asigurati-va ca exista echilibru in pieselele respective.
Aceasta regula implica faptul ca un stil il va domina pe celalalt in camera, stilul principal va fi eroul camerei, iar alte stiluri vor fi personajele secundare.
Regula de 80% permite casei tale sa aiba un altfel de caracter, iar cele 20% sunt acele note suplimentare care condimenteaza locul si il fac sa se simta mult mai confortabil.
Proiecteaza-ti casa cu ceea ce iti place, chiar daca asta inseamna ca decorul tau reflecte stiluri diferite.