În fiecare locuință, soluțiile de depozitare reprezintă o mare parte din amenajare și puncte esențiale de acoperit la capitolul idei creative. Nu doar în apartamentele mici, cât și în cele de dimensiuni mari sau în case, spațiul este crucial pentru confortul tuturor celor care locuiesc acolo și își întreprind activitățile zilnice.
Hainele sunt articolele care ocupă foarte mult spațiu în cele mai multe cazuri. De aceea este nevoie de soluții reale, inspirate și care pot fi implementate cu ușurință indiferent de dimensiunile camerelor.
Îți prezentăm câteva idei pentru depozitarea eficientă a hainelor și cum poți folosi spațiul pe care îl ai la îndemână:
Depozitarea hainelor nu implică doar nevoia de spațiu, ci și o organizare cât mai potrivită pentru fiecare material și tip de articol vestimentar. De exemplu, cămășile au nevoie de umerașe cu suporturi pentru acestea, în vreme ce tricourile pot fi împachetate și așezate pe rafturile dulapului.
Din acest motiv ai nevoie de o perspectivă cât mai originală asupra felului în care vrei să amenajezi spațiul. Iată câteva idei care îți vor veni în sprijin în timpul acestui proces:
Odată cu popularizarea metodelor KonMarie a lui Marie Kondo, oamenii au devenit mai interesați de stilul de viață minimalist, în special în ceea ce privește amenajarea locuinței și depozitarea obiectelor. Indiferent că optezi pentru rafturi sau ai cutii pentru depozitarea hainelor, iată cum le poți împacheta eficient:
Mobilă smart cu spații de depozitare
Chiar și cu ajutorul celor mai ingenioase metode de împachetare a hainelor, ai nevoie de mobilier pentru depozitare. Acesta trebuie să-ți ofere suficient spațiu, dar și diferite metode, în funcție de tipul hainelor din dressing.
Acestea sunt potrivite în încăperile mai mari, precum dormitoarele sau camerele copiilor, deoarece ai nevoie de spațiu pentru a deschide ușile acestora fără probleme. De exemplu, dacă un dressing este instalat lângă pat, trebuie să măsori distanța când ușile sunt deschise și să te asiguri că se potrivește.
Dressingurile cu uși clasice oferă diverse soluții în materie de depozitare a hainelor. Acestea dispun de bare pentru umerașe, sertare, dar și rafturi, ceea ce le face o soluție perfectă pentru cei care au multe haine și vor să le includă pe toate într-un singur corp de mobilier.
Dulapurile cu uși culisante pot fi alese chiar și în spațiile mai mici, deoarece nu au nevoie de un spațiu în plus pentru deschiderea ușilor, precum cele clasice. Modelele sunt variate, iar dimensiunile generoase îți permit să incluzi și un organizator pentru dulapul de haine.
Cu ajutorul accesoriilor pentru dressing poți include cât mai multe articole în dulap și vei putea să renunți la corpurile adiționale din camera sau locuința ta. Află mai multe despre amenajarea unui dressing perfect în câțiva pași simpli și lasă-te inspirat de ideile prezentate.
Încăperile mai mici, precum camera de oaspeți, camera copilului sau chiar și holul, au nevoie de soluții care pot fi incluse cu ușurință în spațiul redus, dar care oferă soluții reale.
Alege șifoniere și cuiere pentru hainele familiei tale și ale invitaților tăi și amenajează cu atenție aceste zone, care chiar dacă par de tranzit, trebuie folosite într-un mod funcțional, iar mobilierul este aici să te ajute.
Cutiile și organizatoarele pentru haine și accesorii sunt potrivite în cazul dulapurilor mai mici sau a celor fără spații cu sertare. Poți folosi cutiile pentru hainele din afara sezonului, pe care le vei purta din nou abia peste câteva luni. Acestea pot fi incluse în dressing în perioada de primăvară, în timpul curățeniei generale.
De asemenea, organizatoarele pot fi agățate pe bara pentru umerașe și folosite pentru articolele de lenjerie intimă, dacă nu dispui de alte zone de depozitare pentru acestea.
Șifonierul poate fi instalat și în sufragerie, dacă în dormitor nu ai suficient spațiu, în special dacă găsești corpul de mobilier care se potrivește amenajării alese.
Când soluțiile clasice de depozitare nu sunt suficiente pentru nevoile tale, te poți concentra pe cele DIY, adică pe proiectele personale sau pe trucurile care îți aduc mai mult spațiu. Fie că este vorba de construirea unor noi piese de mobilier sau includerea unor accesorii, iată câteva idei:
Dacă îți depozitezi lenjeria intimă în sertare, poți opta pentru o organizare mai bună cu ajutorul despărțitoarelor. În acest fel poți include mai multe tipuri de articole, fără a se crea haos. Despărțitoarele pot fi achiziționate sau create din plăci tăiate de PAL sau MDF.
Când ai un număr mare de articole vestimentare, ai nevoie și de idei ingenioase. Dacă îți dorești ca toate hainele tale să încapă în șifonier, dar nu mai ai suficient spațiu pe bara de umerașe, instalează câteva cuiere pe bucățile libere din peretele dulapului.
De asemenea, poți folosi această idee și dacă nu ai o bară pentru umerașe, dar vrei să îți păstrezi cămășile neșifonate. Instalează cuiere sau cârlige pe care poți agăța umerașele subțiri.
Ideile pentru depozitarea hainelor pot ajunge dincolo de limitele unui dulap, cu ajutorul unui stand sau suport pentru umerașe. Dezavantajul acestui corp este că va ocupa destul de mult spațiu, mai exact lățimea umerașelor pe care le alegi. Iată 3 idei inspirate pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni, care să îți ofere cele mai bune idei în materie de economisirea spațiului.
Suportul pentru umerașe este o idee bună în cazul unei camere de adolescent sau ca accesoriu adițional într-o cameră folosită ca dressing.
Depozitarea hainelor implică idei bune și inspirate în ceea ce privește economisirea spațiului, așa că alege cele mai potrivite corpuri de mobilier, atât în materie de design, cât și de funcționalitate și material.
Cel mai important aspect este să pregătești un plan care are în vedere nevoile tale și ale familiei, în funcție de câte haine trebuie să fie depozitate în aceste spații și unde vrei să le instalezi.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu