Spațiul oferit de mansarda casei tale îți oferă un avantaj prețios: posibilitatea de a amenaja o cameră spațioasă. Dormitorul în mansardă te ajută să economisești spațiu, în special dacă îți dorești să instalezi și un dressing sau să te bucuri de mai mult spațiu pentru o cameră de oaspeți. De asemenea, acesta poate fi o idee bună pentru dormitorul copiilor, care vor aprecia sentimentul de aventură oferit de locuitul în mansardă.
Așadar, ți-am pregătit un ghid pentru amenajarea dormitorului în mansardă, cu idei, sfaturi și reguli. Află mai multe:
Dacă ideea nu te convinge încă și ai dubii, trebuie să iei în considerare avantajele oferite de dormitorul din mansardă. Acestea au legătură cu spațiul, confortul și originalitate. Iată lista completă:
Patul este piesa centrală a fiecărui dormitor. Atât în ceea ce privește aspectele practice, cât și cele estetice. Un pat matrimonial are dimensiuni mari și merită să investești într-o saltea de calitate superioară pentru acesta. În astfel de momente îți poți pune problema spațiului. În special dacă locuința ta are un plan cu încăperi de mici dimensiuni, îți vei dori să profiți de cea în care poți instala un pat confortabil, într-un decor deosebit.
Mansarda îți oferă această oportunitate și vei putea include la parter o cameră cu o altă întrebuințare, în funcție de nevoile tale și ale familiei. De asemenea, dacă vrei să faci o schimbare și să muți camera celui mic în mansardă, încăperea rămasă liberă poate fi transformată în biroul de acasă.
În funcție de dimensiunile geamurilor, chiar și un dormitor mic în mansardă te va ajuta să te bucuri de mai multă lumină naturală. Această cameră va deveni cu ușurință o oază de liniște și relaxare, atât noaptea, cât și pe timpul zilei.
Înainte de a începe amenajarea dormitorului, poți face modificările geamurilor, în limita posibilităților. Discută cu un expert despre instalarea unor geamuri de dimensiuni mai mari și de cele mai potrivite opțiuni de izolație termică și fonică.
Fie că este vorba despre tine sau copilul tău, intimitatea este un aspect esențial pentru o viață echilibrată și împlinită. Dormitorul la mansardă pentru adulți este ideal în momentele în care îți dorești să te retragi din ritmul zilei sau din mijlocul unei vizite ale familiei extinse. De asemenea, vei putea să iei pauze binemeritate, când partenerul tău petrece timp alături de copii și te poți concentra pe activitățile tale preferate, precum cititul.
În cazul copiilor, orice tânăr ține la intimitatea sa, mai ales în anii adolescenței. Această perioadă poate fi una complicată, dar poți să-l ajuți să o exploreze cu succes. Inclusiv prin amenajarea dormitorului în mansardă, îi poți arăta că există un loc în casă doar pentru el, în care se poate adăposti și odihni zi de zi.
O mansardă nelocuită poate fi constitui in dezavantaj pentru locuința ta, deoarece o mare parte din căldură se pierde prin acoperiș, mai exact 25%. Dacă optezi pentru materiale de calitate pentru a izola pereții și podeaua, precum vata minerală, vei reduce semnificativ prețul facturii la energie.
De asemenea, printr-o lucrare bine pusă la punct, vei transforma dormitorul din mansardă în cea mai confortabilă cameră din casa ta. Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la temperaturile din mansardă, deoarece soluțiile moderne îți pun la dispoziție o gamă variată de opțiuni. Amenajarea unui dormitor și pregătirea pereților și a acoperișului va aduce valoare casei, în momentul în care decizi să o vinzi.
O serie de avantaje poate fi suficientă pentru a te convinge că iei decizia corectă, dar este important să știi că există și provocări. Mansarda este o încăpere layout mai puțin obișnuit, care poate ridica anumite probleme asupra cărora merită să reflectezi. Iată care sunt acestea:
În primul rând, locația mansardei nu este punctul forte a acestei încăperi. Un fapt cunoscut tuturor este cel legat de temperaturi: iernile sunt friguroase, iar verile foarte călduroase. Ia în considerare nivelul de confort pe care ți-l dorești în dormitor, dar nu uita că există soluții pentru cele mai multe probleme legate de locuire.
Izolația corectă și puternică a pereților, repararea acoperișului, rezolvarea infiltrațiilor de aer rece, dar și adăugarea de aparate speciale pentru încălzire și răcire sunt principalele măsuri pe care le poți lua. Astfel poți fi sigur că ideea ta se va transforma într-o soluție pentru întreaga familie.
Amenajarea spațiului din dormitorul din mansardă va fi o mică provocare, dar cu ajutorul unei viziuni creative, poți pune la cale un decor impresionant. Angajează o echipă de profesioniști pentru instalarea parchetului și repararea pereților, pentru a fi sigur că totul se ridică la cele mai înalte standarde.
Piesele de mobilier trebuie alese în funcție de dimensiunile camerei și de forma acoperișului. Alege noptiere, biblioteci sau dulapuri de dimensiuni mai mici, care să nu aglomereze spațiul pe înălțime. Chiar dacă acoperișul te limitează, ai la dispoziție piese pe care poți să le încorporezi cu succes în orice stil de decor.
Înainte de a începe amenajarea dormitorului în mansardă, trebuie să te gândești la cât de simplu sau complicat este să ajungi acolo. Scările care duc la mansardă sunt, de cele ai multe ori, mici și abrupte, pe o înălțime considerabilă. Acestea nu sunt potrivite pentru copiii mici sau pentru persoane cu dificultăți locomotorii. De asemenea, când construiești scările, ia în considerare toate oportunitățile de a le face cât mai sigure. Este esențial să poți exclude riscul de accidentare, în special dacă ai copii.
Acceptă provocarea amenajării dormitorului în mansardă cu entuziasm și curiozitate. Dacă ești pasionat de tot ceea ce înseamnă design interior, cu siguranță îți va face plăcere să transformi spațiul într-o cameră ideală pentru retragere și relaxare. Iată câteva sfaturi:
Pentru a-ți satisface nevoile estetice și pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută în dormitor, stabilește din timp stilul de design pentru această cameră. În acest fel îți va fi mult mai ușor să alegi mobila mansardă și să descoperi ce soluții se potrivesc dimensiunilor.
Ține cont de designul pentru care ai optat pentru restul casei, chiar dacă mansarda este o încăpere aproape separată. Un dormitor în mansardă rustic este o opțiune potrivită dacă vrei să păstrezi grinzile din lemn și să decorezi astfel toți pereții. Ai și opțiunea unui decor contemporan, marcat de mobilier alb, pereți finisați albi și un pat de dimensiuni mari, pentru care optezi pentru lenjerie de pat în culori deschise. O astfel de paletă de culori te va ajuta să creezi senzația de spațiu și lumină cu ușurință.
Fiindcă spațiul de depozitare este redus, uneori chiar imposibil de inclus, trebuie să profiți de fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție. Într-un dormitor mic la mansardă, optează pentru un pat cu sertar de depozitare sau pentru comode cu cât mai multe sertare.
Este important să iei din timp măsurătorile necesare și să stabilești ce corpuri de mobilier poți include. Amenajarea mansardei reprezintă o oportunitate de a-ți pune la treaba simțul creativ, dar și cel tehnic.
Oricât de tentant ar fi să alegi culori închise precum albastrul sau verdele, mansarda nu este un spațiu prietenos pentru aceste opțiuni. În schimb, o poți valorifica printr-un decor predominant alb sau în combinații de nuanțe deschise, pastelate, optimiste. Acestea reflectă lumina și fac dintr-un dormitor mic la mansardă, o cameră cu multiple posibilități, mai ales în ceea ce privește bunăstarea celor care o folosesc.
Inspirația este pretutindeni, dar cel mai important aspect este ceea ce îți dorești tu de la spațiul pe care urmează să îl amenajezi. Îmbrățișează ideea de relaxare totală, odihnă și confort. Iată câteva idei:
Decorul cu lemnul ca element predominant este specific stilului rustic. Acesta este potrivit unei case din lemn, cu aspect vechi, în special de la țară. Oaza ta de liniște trebuie să includă cât mai multe elemente din lemn sau cu aspect de lemn natural. De la dulapuri, măsuțe și accesorii, concentrează-te pe acest material. De asemenea, profită de lumina pe care o ai la dispoziție pentru a include plantele de cameră. Poți opta pentru ghivece cu sistem de agățare din material textil sau măști de ghiveci din paie.
Stilul scandinav este potrivit pentru decorul dormitorului din mansardă, deoarece se bazează pe conceptul hygge și se caracterizează prin culori deschise, materiale fine, pufoase și de calitate. Potrivit pentru un dormitor în mansardă modern, acesta implică includerea unor elemente precum covoarele albe, cu forme geometrice sau patternuri subtile etno. Alege perne și pilote potrivite nevoilor tale, cât mai moi și de diferite dimensiuni. Stilul scandinav presupune un decor al patului în care poți să te scufunzi în fiecare zi după program sau în zilele libere.
Hygge înseamnă relaxare și stare de bine acasă, așa că trebuie să lucrezi la atmosfera pe care o creezi. Alege cât mai multe corpuri de iluminat cu lumină caldă, iar pentru dormitorul unui copil poți chiar să alegi ghirlande luminoase instalate de-a lungul pereților. O mansardă mică poate fi slab luminată în timpul zilei, motiv pentru care iluminatul artificial va influența semnificativ percepția asupra spațiului.
Dacă nu te atrage ideea unui dormitor alb, poți vopsi pereții mansardei în două culori. Atenție însă ca acestea să fie în nuanțe cât mai deschise. Cel mai simplu este să combini o culoare cu albul. De exemplu, alege câțiva pereți din jurul patului pe care îi vopsești albastru deschis, iar restul pereților sau tavanul alb. În acest fel poți da personalitate spațiului în care îți vei petrece timpul nu doar atunci când dormi.
Mansarda îți oferă oportunitatea de a amenaja o cameră de care se poate bucura familia ta sau oaspeții. Recunoaște puterea spațiului din mansardă și nu ignora posibilitățile de a decora chiar și un spațiu de dimensiuni reduse. Poți fi surprins de ceea ce vei reuși cu ajutorul pieselor de mobilier potrivite și ale ideilor bune.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu