Importanta sufrageriei: 5 sfaturi de amenajare - Tamos

16/10/2012
Importanta sufrageriei: 5 sfaturi de amenajare

După cum sugerează și numele, sufrageria este cu siguranță una dintre cele mai importante încăperi din casă. Spre deosebire de bucătării sau băi, livingul este, de obicei, primul nostru gând atunci când vine vorba de decorarea unei noi case. În același timp, livingul trebuie să fie una dintre cele mai versatile încăperi. Aceasta își asumă mai multe roluri, ceea ce poate face ca decorarea sa o mică provocare.

Pentru unii, livingul este un spațiu destinat, în primul rând, oaspeților; pentru alții, este locul în care se relaxează după o zi lungă de muncă, unde pot petrece ore în timpul unui weekend, bucurându-se de vizionarea unui film la televizor sau lectura unei carți.

Decorarea sufrageriei tale ar trebui să te definească pe tine și familia ta. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună cum ar trebui sau nu ar trebui să-ți decorezi livingul. Există câteva reguli de bază de care ar trebui să ții cont atunci când începi să planifici o schimbare de design în casa ta, indiferent că este vorba de living, bucătărie sau dormitor. Aceste reguli sunt ca un ghid care te vor ajuta să creezi un spațiu plăcut estetic, dar și confortabil pentru tine.

 

Cunoaște dimensiunile încăperii

Chiar dacă ai deja toate ideile clare în legătură cu designul dorit, trebuie să faceți un singur lucru: măsurați. Decorul livingului ar putea fi greșit sau să nu funcționeze în spațiile mai critice ale camerei, care necesită mai multă atenție. Luați in considerare mai multe elemente. Decorarea unui living mic diferă de amenajarea unui spațiu mai mare.

O schiță poate fi de ajutor înainte de a începe proiectul. Puteți stabili cu ușurință dacă camera necesită renovări – dacă mobilierul pe care îl dețineți deja, trebuie îmbunătățit sau dacă trebuie înlocuit.

 fresh-air-living-room

Alege stilul

Aceasta este cea mai dificilă parte în decorarea livingului. Dar, a decide cum vrei să trăiești va stabili punctul de bază pentru stilul de mobilă pe care îl vei cumpăra. Gândiți-vă la stilul pe care doriți să-l prezentați: modern, contemporan, shabby chic, eclectic sau rustic. 

Nu toți pot avea de la bun început o viziune pentru aspectul final al spațiului, alții, în schimb, au nevoie doar de un pic de inspirație. În ambele situații, cel mai bine este să aveți la îndemână o colecție de imagini care prezintă culori, modele, stiluri de mobilier și estetica generală de design pe care o iubiți. Aceste imagini pot servi pur și simplu pentru a vă ghida pe drumul cel bun atunci când alegeți diferitele elemente ale spațiului, dar pot fi, de asemenea, pentru a vă ajuta să înțelegeți ansamblul.

De exemplu, dacă știi că vei petrece timp uitându-te la televizor în sufragerie, poate că investiția într-o canapea confortabilă este mai importantă decât un fotoliu sau scaune decorative. Dacă intenționați să găzduiți petreceri, un o canapea sau un colțar, împreună cu scaune decorative, vă poate oferi mai multă flexibilitate pentru a crea o zonă de relaxare primitoare.

Dacă nu ești încă sigur de stilul care ți se potrivește, aruncă o privire la sfaturile noastre despre decorurile și dimensiunile livingului.

Paleta de culori

Indiferent dacă vă vopsiți pereții sau nu, a avea o paletă de culori este ceea ce vă va deosebi camera.

Culoarea pe care o alegeți ar trebui să se potrivească cu estetica pe care ați ales-o. Culorile transmit emoție și, în general, nuanțele reci, precum albastru, gri și violet, tind să fie mai relaxante, în timp ce nuanțele calde, cum ar fi crem, galben și roșu, sunt mai revigorante.

Nu există o modalitate corectă sau greșită de a aborda culoarea, dar dacă sunteți un începător în design, vă sugerăm să rămâneți la o paletă mai simplă de două până la trei nuanțe neutre.

În timp ce vopseaua este cea mai populară alegere, există alte modalități de a pune culoare pe pereți, cum ar fi tapetul și lambriurile. Deși aceste stiluri pot avea un impact vizual major, este important să rețineți că schimbarea lor va dura mult mai mult decât o cutie de vopsea, așa că alegeți un stil pe care știți că îl veți iubi în anii următori.

 

neutral-cozy-living-room-tamos 

 

Lumina potrivită

Designerii spun că aveți nevoie de trei tipuri de iluminare ca livingul să fie complet: lumină ambientală, de lucru și de accent. Pentru a face acest lucru, ați putea lua în considerare un amestec de candelabre suspendate, lămpi de masă și de podea, o variantă ar fi așezarea lor lângă canapeaua principală pentru accent și aplice de perete pentru iluminarea ambientală.

Iluminatul poate fi destul de complicat, așa că asigurați-vă că aveți o idee generală despre cum va arăta livingul înainte de a cumpăra accesoriile de iluminat. În funcție de stilul sufrageriei tale, te poți juca cu piesele pe care le adaugi.

De exemplu, puteți folosi o lampă de referință într-o parte a camerei, care se potrivește cu masa sau cu un alt obiect din casă, iar pe cealaltă parte, alegeți o lampă de podea care oferă iluminare diferită. Nu numai că alegeți stilul de lumină potrivit pentru fiecare parte a sufrageriei, dar adăugați și mai multe piese pentru a face spațiul să arate mai intrigant.

 

Integrează mobilă de accent

O piesă de mobilă accent este un fel de element surpriză al unei încăperi, adică acel obiect care reușește să transforme un decor banal, într-unul interesant. În general, se consideră că decorațiunile sunt cele care îndeplinesc această funcție, însa nu doar ele pot avea un efect inedit asupra încăperilor din locuință. Datorită formei, culorilor sau materialelor utilizate pentru confecționarea lor, piesele de mobilă accent prezintă un rol ornamental accentuat.

Scaunele sunt foarte des folosite ca piese de accent. Când alegeți un scaun ca piesă de accent, căutați unul cu formă diferită sau cu tapițerie remarcabilă sau cu o culoare care să vă impresioneze. Poate fi chiar într-un stil diferit de restul mobilierului pentru un contrast și mai mare. Amestecarea a două stiluri foarte diferite poate crea rezultate uimitoare.

Piesa accent poate fi scoasă în evidență folosind elemente decorative care să-i evidențieze mai mult frumusețea. Presupunând că elementul de mobilă accent este o mobilă colorată, restul decorului poate fi monocromatic sau în culori neutre. Contrastul creat va scoate mai mult în evidență culoarea vibrantă a piesei de mobilă colorată, punându-i astfel în evidență aspectul deosebit.



Accesorii și plante

Pasul final în decorarea oricărui spațiu este adăugarea de textură și accesorii. Decorațiunile de living au mai multe scopuri, de la practice la pur estetice. Într-o sufragerie, optează pentru perne și pături în texturi moi, naturale, confortabile și atrăgătoare estetic.

Plantele dau viață oricărui spațiu interior și, deoarece sufrageriile primesc, adesea, multă lumină naturală, ele reprezintă locul perfect pentru a le expune. În plus, nu trebuie neapărat să te pricepi la plante pentru a le menține în viață - există o mulțime de opțiuni pentru plantele de apartament care necesită o întreținere redusă.


Plante Decor Living


Dacă mobilierul este în mare parte neutru, puteți aduce cu ușurință culoare și textură spațiului. Acestea constau, de obicei, în mici accente de decor, cum ar fi picturi, perne, comode TV, covoare, tabureți și lăzi și articole unice care vor lumina camera sau o vor scoate în evidență.

Indiferent de spațiu, fie că este vorba de living, bucătărie sau dormitor pentru oaspeți, optați pentru finisaje care pot fi schimbate cu ușurință în timp.

Cel mai important, nu uita să fii fidel stilului tău. Camera ta ar trebui să reflecte stilul tău personal de design!