Living open space? Pro si contra - Tamos

15/02/2019

Din dorinta de a avea un living mai spatios si o bucatarie care sa para mai generoasa, multi dintre proprietari aleg o solutie des intalnita, la capitolul amenajare: livingul open-space. Una dintre cele mai populare structuri deschise in ceea ce priveste designul interior are o multime de aspecte sensibile pe care nu ar trebui sa le neglijam inainte de a porni proiectul de modernizare a casei. Chiar si asa, livingurile open space raman optiunea perfecta daca ne dorim o locuinta ultramoderna, care sa permita o mai mare libertate de miscare.

Living-ul open space: provocari

  • Amenajarea sufrageriei si a bucatariei in acelasi spatiu ar putea fi un impediment pentru pasionatii de gatit. Ori de cate ori vei prepara in bucatarie mancarurile preferate, mirosul va ajunge, fara doar si poate, si in zona de living. Delimitarea celor doua spatii in maniera clasica, respectiv cu ajutorul unei perete despartitor si al usilor elimina aceasta problema.
  • Provocarile pot aparea si in cazul in care vrei sa creezi un aspect uniform in casa. Decizia de a amenaja un living open space poate sa insemne cheltuieli suplimentare, care sa acopere redecorarea spatiului. O sufragerie amenajata in stil clasic cu siguranta ca va contrasta cu o bucatarie inspirata din stilul industrial. Asadar, stabileste-ti atent bugetul!
  • Un living open space poate fi o sursa de disconfort daca sufrageria este utilizata si pe post de dormitor. Persoana care va dormi in living s-ar putea simti deranjata atunci cand ceilalti membrii ai familiei vor dori sa organizeze cine prelungite in spatiul destinat bucatariei, gradul de intimitate fiind limitat in acest caz.
  • Pe timp de iarna, un astfel de spatiu poate genera costuri mai mari in ceea ce priveste incalzirea. Mentinerea unui confort termic sporit poate fi, deci, o reala provocare in discutia despre living-urile open space.

Living open space: avantaje

  • Decizia de a crea un living open space poate fi o solutie de echilibrare a proportiilor intr-o incapere cu tavanele foarte inalte. Desfiintarea peretului despartitor va armoniza vizual proportiile, iar explicatia este simpla: un tavan inalt se va integra mult mai bine intr-un spatiu mai mare.
  • Amenajarea unui living open space este o optiune foarte buna si pentru familiile care vor sa creeze ideea unui spatiu comun, unitar. In timp ce copii privesc la TV la serialul preferat in living, parintii pot pregati cina in bucatarie, supraveghindu-i.
  • Atunci cand sufrageria si locul de gatit si servit masa comunica intre ele, este mult mai simplu sa organizezi spatiul asa cum ti-ai dorit. De exemplu, acest tip de comportimentare iti ofera posibilitatea de a crea un mini-bar doar prin simpla pozitionare a unei insule care sa delimiteze zonele cu utilitati diferite.
  • Fiind vorba despre un spatiu deschis, cantitatea de lumina naturala este mai mare, decat in cazul in care am avea de-a face cu doua spatii distincte. Prin urmare, un living open space poate fi considerat un stil de amenajare care te ajuta sa faci economii importante la factura de energie electrica.