Designul rustic reprezinta astfel o varianta decorativa perfecta pentru cei care iubesc linistea si naturaletea, pentru persoanele care doresc sa creeze un ambient elegant si traditional, unde sa se poata ‘refugia’, departe de zgomotul si agitatia orasului. Un design rustic, datorita elementelor diversificate si ample, se potriveste in special ca decoratiune pentru un living perfect.
Fie ca decorezi o cabana, o ferma sau o constructie noua in suburbii, crearea unui aspect rustic este simpla. Incepe cu o combinatie de texturi si materiale, cum ar fi grinzi din lemn rezistent la intemperii si decoratiuni de piatra pentru semineu, mobilier din lemn si metal combinat cu scaune acoperite cu piele si covoare din sisal natural sau din lana.
Cu cat adaugi mai multe straturi, cu atat mai bine! Apoi, pentru confort, aranjarea scaunelor realizata din mobilierului rustic de living: o canapea confortabila, scaune confortabile, o masuta de cafea care intampina jocuri si gustari la fel de usor.
Pastrati camera vie, alegand culori de vopsea, tesaturi si accesorii, toate intr-o paleta relaxanta de culori neutre, plina de griuri calde, maro si verde, extrase direct din natura.
Pentru a obtine o ambianta rustica, autentica, in living poti opta pentru pereti alcatuiti din piatra sau din alte elemente care sa contina piatra. Ca nunate pentru pereti, poti alege tonurile de alb, maro, caramiziu sau pamantiu. Aceste culori se vor potrivit perfect cu alte combinatii specifice unei case rustice: rosu inchis, verde sau galben. Intr-un living rustic, podeaua trebuie sa fie din lemn masiv sau marmura. Indiferent de varianta aleasa, aici poti amenaja si un covor din lana naturala, in tonuri cat mai calde, cu motive florale.
Intr-un astfel de decor, mobilierul trebuie sa fie unul de lemn, in nunate clare, cat mai calde, capabil sa creeze o atmosfera plina de prospetime si naturalete. Intr-un living rustic poti amenaja diferite dulapuri suspendate pe care le poti decora cu diferite obiecte specifice traditionale, vechi, pline de valoare si frumusete. Canapelele si fotoliile trebuie sa fie din piele, in naunte cat mai pastelate. Intr-un design traditional poti alege canapele create in stil romantic; acestea vor aplifica senzatia de caldura, eleganta si valoare.
Materialele textile specifice unui decor traditional trebuie sa fie aiba imagini pastelate, cu imprimeuri floare si naturale.
De asemenea, in anumite colturi din livingul tau poti decora, conferind un aspect pur traditional si rustic, amenajand si cateva unelte specifice. Desi pare o idee putin extravaganta, existenta in livingul tau a unei greble sau a altor recipiente decorative (vezi imaginea de mai jos), va aduce un plus de realism pentru decorul tau traditional.
Spatiile pot fi ornate cu elemente decorative naturale – cosuri cu fructe uscate, ghirlande din conuri de brad, coronite realizate din crengi, corpuri de iluminat cu abajururi din paie.
De asemenea, se pot utiliza perne decorative; draperii, lenjerii de pat, realizate din materiale precum: lana, bumbac organic, in, iuta, sisal.
In loc de peretele de caramida rosie care, de obicei, defineste spatiul rustic, peretii sunt vopsiti intr-un alb crem. S-a adaugat covorul de sisal cu piele, rachita si lemnul pentru a crea un spatiu rustic elegant si personal. Roata veche de caruta si colectia de suporturi de epoca adauga nota finala.
Stilul rustic se caracterizeaza prin simplitate si caldura. Chiar daca in forma sa pura, este din ce in ce mai rar intalnit, acesta ofera o multime de surprize atunci cand este combinat cu alte stiluri de amenajare, mult mai populare in zilele noastre.